Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid
25 maart 2022 

Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid

Dit was de slogan waarmee de overheid vrouwen in 1989 wilde stimuleren om door het leren van een beroep economisch onafhankelijk te worden.

Nu is er in de tussentijd op dit gebied veel gebeurd, maar nog steeds kan het een groot deel van de vrouwen financieel niet haar eigen broek (of rok, mag ook) ophouden.

Op Internationale vrouwendag wordt er jaarlijks stil gestaan bij oa. het thema economische onafhankelijkheid en blijkbaar moeten we deze dag nog steeds in ere houden. En natuurlijk niet alleen om het thema economische onafhankelijkheid, hoewel wij hier wel dagelijks mee te maken hebben.

Om ons heen zien wij namelijk veel vrouwen worstelen met hun positie als ondernemer. Zij hebben het bijvoorbeeld moeilijker om de onderneming met een aantal zorgtaken te combineren. Ook vinden ze vinden minder makkelijk toegang tot netwerken en hebben de overtuiging dat ze alle ballen zelf in de lucht moeten houden (want anderen kunnen dat toch ook …?!). En, inderdaad, veel vrouwen vinden het moeilijk een eerlijke beloning voor hun werk te vragen.

Als twee vrouwen die financieel gezien niemand naast zich hebben om op terug te vallen, kennen wij zelf de valkuilen en uitdagingen maar al te goed. En niet alleen op financieel gebied. Want waarom wij het ook fijn vinden om samen te werken is omdat we weten: she has got my back. En dat geeft soms net even dat zetje in de goede richting of dat extra beetje vertrouwen dat nodig is er voor te gaan.


Your Support Heroes helpt (vrouwelijke) ondernemers om hierin een gezonde balans te vinden. In alle eerlijkheid en met ruimte voor vallen en opstaan. Dit doen wij onder andere met de door ons zelf ontwikkelde methode die wij gebruiken tijdens de Scale Up sessie. Tijdens deze sessie gaan wij met ondernemers op zoek naar de antwoorden op zijn of haar persoonlijke ondernemers vragen. 
Het is belangrijk om het gevoel weg te nemen dat ondernemen iets is wat je voor de gezelligheid doet. Toen de Quote top 100 jonge miljonairs  in 2021 uit kwam, met slechts vier vrouwen in de lijst, opende dat een discussie vanwege dit lage aantal. Volgens velen zou dit komen doordat vrouwen liever 'impact willen maken' dan geld verdienen. 

Maar volgens ons wordt impact maken met behulp van een eerlijke beloning toch net even iets makkelijker.

Meer weten over onze Scale Up sessie, waarin wij samen met jou op zoek gaan naar de antwoorden op jouw persoonlijke ondernemers vragen? 

Plan dan hier een afspraak met Angela of Monique  om je hier meer over kunnen vertellen.

Over de schrijver
Monique is een van de twee Founding Heroes. Een ondersteuner in hart en nieren met een drive om haar ondernemerslessen te delen met andere ondernemers. Ze is al altijd bezig, maar de lijst met wensen voor ' als ik een keer tijd heb dan ...' is oneindig. Zo is een van die wensen een thriller te schrijven. Maar vooralsnog houdt ze het nog even bij bloggen ...
Reactie plaatsen